Definiţia caricaturii

Dacă ar fi sa deschizi dicţionarul ai găsi la litera „C” o explicaţie evazivă, cred eu, în definiţia caricaturii. ...”un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen deşi poate fi executată şi în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situaţie printr-o exagerare intenţionată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenţiei.”

Ralph Waldo Emerson a sintetizat genial genul caricaturii în următorul aforism: „Caricatura este adesea cea mai adevărată istorie a timpului”. Pentru mine caricatura şi grafica satirică reprezintă un mod de viaţă, un limbaj al spiritului cu care „vorbesc” celor care vor să asculte şi să vadă treburile vieţii într-o abordarea umoristică, folositoare în depăşirea cu succes a cumpenelor şi deschiderea unor orizonturi optimiste. Mai aproape de adevăratul scop al caricaturii este educarea decât ridiculizarea sau satirizarea. 

Vei găsi aici transpuneri fanteziste prin desen ale unor situaţii cu care te poţi întâlni oricând în existenţa ta. Ţi le dăruiesc! Primeşte-le pentru că sunt gratis.

24.12.2007. 18:47

Comments

flori 16.10.2010. 05:15

sunteti cel mai tareeeeeeee!!!

gabi 12.10.2010. 02:19

misto

maria 05.03.2010. 01:56

Esti un om foarte clar,ushor de citit,dar respiri un aer proaspat,ai culoare si ma faci sa ma gandesc la mine insami,lucru care mi se intampla rar.Poate ai penitza cu noroc.Mult spor in toate si multa fericire pamanteasca.

Comentează

* = câmp obligatoriu

:

:

:


„Şi astăzi omul simplu păstrează acelaşi respect admirativ şi aceeaşi dragoste pentru creator, artist, cărturar. Numai mitocanul, ţoapa, mârlanul, corcitura dintre mahalaua satului şi mahalaua oraşului, abjectă, răpănoasă la suflet, neisprăvită, numai ciocoiul, „boierul”, „burghezul” nou nu mai au respect şi preţuire pentru creatorii de bunuri spirituale.
Dar ei nu mai au respect şi preţuire nici pentru om. În general,... Pentru străvechile legi morale şi datini”

GEO DUMITRESCU

Legaturi utile

DinDragoste.ro