La Multi Ani!

La Multi Ani!

Comentarii (4) 08.03.2008. 10:59

Iubirea nu se verniseaza

IUBIREA NU SE VERNISEAZA - Apasa aici!

Pentru colectia IUBIREA NU SE VERNISEAZA apasa aici..

Pentru Galeria Foto IUBIREA NU SE VERNISEAZA apasa aici.

Multumiri!

Bunului Dumnezeu...!

Multumiri şi toată iubirea soţiei mele, Denisa, pentru blândeţea cu care mi-a mângâiat inima, facând-o să

Continuare Comentarii (10) 13.02.2008. 00:22

Portrete

Ai fost vreodata „victima” unui caricaturist? Ţi s-a făcut vreodată o şarjă umoristică? portret

Fie ca raspunsul tau e DA sau Nu te invit sa imi „pozezi”, pe riscul tau.

Afacerea e simpla: tu imi trimiti o fotografie digitala pe adresa
office @caricaturasai.ro si primesti un „re” cu o caricatura. Daca iti place, trimite o adresa la care poti primi desenul original.
„Pretul” este, negociabil

De la bun inceput iti spun ca nu pot face mai mult decat a făcut Dumnezeu.
Este foarte important ca fotografia sa fie actuala, clara si daca se poate portret.
Daca doreşti şi o „ipostază” anume este suficient sa scri ce doreşti şi... se face.
Ce zici? Te rişti?

Pentru galeria portrete MO(A)CA TA apasa aici.

Comentarii (6) 02.01.2008. 07:45

Despre site

AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ - ŞAI
„Saitul”, cum ne-nvaţă dom` Pruteanu, în accepţiune „inginerească” este o colecţie de „web pages”, imagini, videofilmări, ori alte forme digitale găzduite de unul sau mai multe „web server(s)", la care se face accesul de obicei „via the Internet”, „cell phone” sau „LAN”

Din punctul meu de vedere este o uşă deschisă către un anume univers, către cunoaştere şi informare. Revoluţia IT cunoscută de umanitate ne-a adus în viaţă posibilităţi nebănuite de comunicare şi informare de care ne bucurăm în fiecare clipă a existenţei noastre.
Ce ne-am face fără „net”? Am trăi la fel sau...altfel?
Dacă „net” nu e , „sait” nu e! Aşa că io-te şi „saitu` “meu!

Mă numesc AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ, şi sunt pre(a)ocupat de caricatură şi satiră. Semnez “produsele” umoristice SAI iar sai..tu` www.caricaturaSAI.ro iţi deschide o uşă către mine. De vrei să intri îţi sunt gazdă primitoare şi te conduc cu mare drag printre cele ce sunt aici . Uşa nu are sonerie şi e deschisă aşa că hai, intră fără să te descalţi!
Dacă nu sunt eu acasă e sigur Denisa, care îţi va prezenta ce se află după uşă cu răbdare şi meticulozitate de gospodină ştiutoare de toate care pe unde sunt.

Continuare Comentarii (33) 25.12.2007. 02:50

Felicitari Mos Craciun

Dragi Prieteni,
Am fi bucuroşi dacă aţi primi şi colindul nostru, rostit în Spiritul Sfintei Sărbători a Crăciunului: 
Apasa aici pentru Felicitari Mos Craciun
Să vă aducă Moşul un sac plin de fericire, altul cu împliniri, încă unul cu sănătate şi mulţi alţii cu ce e mai bun şi mai frumos pe lume, iar Noul An 2008 să vă găsescă în deplină pace sufletească, alături de cei care vă sunt dragi şi apropiaţi!

Denisa şi Relu Şuţă

 • Felicitari Mos Craciun I
 • Felicitari Mos Craciun II
 • Comentarii (24) 24.12.2007. 19:17

  Calendar... de inima rosie

  Calendar 2008... de inima rosie - AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ - ŞAI
  Calendar 2008... de inima rosie

  24.12.2007. 19:14

  Codul Penal in Caricaturi

  AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ - ŞAI Codul Penal în Caricaturi a fost cel mai important proiect artistic al meu. Încă din anul 2004 am ieşit în lume cu o expoziţie pilot care includea 15 articole, tratate satiric. Odată cu această expoziţie am lansat ideea unui astfel de demers artistic şi, implicit, a devenit o datorie morală ducerea lui la bun sfârşit. Am aşteptat destul de mult pentru a gasi „formula” cea mai potrivită pentru concretizarea proiectului şi, iată-ma acum, în plin proces de elaborare şi transpunere în desen satiric a Codului Penal. Dacă legile sunt multe şi desenele vor fi asemeni. Partea Specială a Codului Penal este „tratata” prin aproape 350 de desene iar dificultatea nu e dată de această „cantitate” ci de modul de abordare a unor articole cu conotaţii delicate, dramatice sau tragice a căror satirizare este în pericol de a deveni „sare pe rană” iar nu”sare şi piper”. Te intreb pe tine cum ai exprima prin desen umoristic o prevedere legală cu privire la „raportul sexual cu un minor” , „pruncuciderea” ori „sclavia”. Tocmai de aceea caricatura e mai degrabă educativă decât ridiculizantă. 

  Sunt sigur că iese o treabă bună dar mai ales utilă . Codul Penal în caricaturi se adresează oamenilor obişnuiţi iar nu juriştilor sau infractorilor. Este un demers artistic de prezentare a legii acelora care nu se tem de ea şi pot savura satira fără teama de a se „regăsi” în ilustrarea vreunui articol.

  Am gasit de cuvinţă să îţi ofer un „demo” al acestei idei cu speranţa că vei dori să vezi şi să răsfoieşti şi versiunea „full”.Ai şi tu răbdare cum am avut şi eu aşteptând ca „perlamentarii” să definitiveze actul legislativ.

  Cred că îl voi „promulga” înaintea lor...

 • Apasa aici pentru Codul Penal in Caricaturi
 • Comentarii (1) 24.12.2007. 18:48

  Definiţia caricaturii

  Dacă ar fi sa deschizi dicţionarul ai găsi la litera „C” o explicaţie evazivă, cred eu, în definiţia caricaturii. ...”un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen deşi poate fi executată şi în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situaţie printr-o exagerare intenţionată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenţiei.”

  Ralph Waldo Emerson a sintetizat genial genul caricaturii în următorul aforism: „Caricatura este adesea cea mai adevărată istorie a timpului”. Pentru mine caricatura şi grafica satirică reprezintă un mod de viaţă, un limbaj al spiritului cu care „vorbesc” celor care vor să asculte şi să vadă treburile vieţii într-o abordarea umoristică, folositoare în depăşirea cu succes a cumpenelor şi deschiderea unor orizonturi optimiste. Mai aproape de adevăratul scop al caricaturii este educarea decât ridiculizarea sau satirizarea. 

  Vei găsi aici transpuneri fanteziste prin desen ale unor situaţii cu care te poţi întâlni oricând în existenţa ta. Ţi le dăruiesc! Primeşte-le pentru că sunt gratis.

  Comentarii (3) 24.12.2007. 18:47

  Atelierul

  AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ - ŞAI Atelierul este pentru artist locul profundei intimităţi sufleteşti, altarul unde se închină şi se retrage în făurirea prin creaţie a bunului spiritual. Atelierul este”populat” de creaţiile sale, de obiecte şi ustensile, dar, mai presus de acestea e locul unde oricine îl găseşte fără a fi prezent. Este locul unde artistul se retrage, scăpat din colivia cotidianului, şi se intâlneşte cu însuşi destinul său. E casa sufletului său.
  Eu îl consider spaţiul unde mă răsfaţă imaginaţia şi inspiraţia, trimise cu”confirmare de primire” de muza mea care este însăşi viaţa. Acolo e seva satirelor şi caricaturior mele, în realitatea cotidiană, între oameni şi existenţa lor. Pe uşa atelierului ies cioburi din oglinda  existenţei umane, în care oricine poate privi şi vedea altfel realitatea. Ochi să aibă!
  Te invit cu dragă inimă să treci pragul atelierului meu, să vezi „jucăriile”, să atingi cu ochii minţii păpuşelele de cârpă, corlatele, stâlpul casei sau roata carului, să te încălzeşti la focul creaţiei şi să bei un ceai cald, de măceşe, acrişor ...aşa, ca viaţa.
  ...mai treci pe la mine!
 • Apasa aici pentru Foto Atelier
 • Comentarii (0) 24.12.2007. 18:45

  Family

  Foto family - AURELIAN IULIUS ŞUŢĂ - ŞAITe invitam la o cafea să vorbim despre ale vieţii, despre hobby-uri şi despre umor.
  Eu şi Denisa îţi mulţumim pentru rabdare şi…te mai aşteptăm!

  A fost buna cafeaua?

  Continuare Comentarii (6) 24.12.2007. 18:44

  „Şi astăzi omul simplu păstrează acelaşi respect admirativ şi aceeaşi dragoste pentru creator, artist, cărturar. Numai mitocanul, ţoapa, mârlanul, corcitura dintre mahalaua satului şi mahalaua oraşului, abjectă, răpănoasă la suflet, neisprăvită, numai ciocoiul, „boierul”, „burghezul” nou nu mai au respect şi preţuire pentru creatorii de bunuri spirituale.
  Dar ei nu mai au respect şi preţuire nici pentru om. În general,... Pentru străvechile legi morale şi datini”

  GEO DUMITRESCU

  Legaturi utile

  DinDragoste.ro